top of page

DE CARAVAN WEGEN

 

Overbelading van een caravan of vouwwagen komt elk jaar weer naar voren bij controles door de politie langs de snelwegen. Vaak ontstaat deze overbelading doordat je niet precies weet wat de caravan leeg of deels geladen weegt. Het kentekenbewijs geeft enkel het gewicht leeg weer dat vanuit de fabriek is afgegeven.

Buiten een bekeuring kan deze overbelading nog tot andere problemen leiden. Het remsysteem van uw caravan is geschikt tot het maximum gewicht zoals op het kenteken vermeld, overschrijd u dit gewicht dan is de remkracht onvoldoende met een overbelasting van de remmen tot gevolg (warm lopen of verbranden). Ook hebben de as- en banden een maximaal draagvermogen, overschrijd u het maximum draagvermogen dan heeft dit negatieve gevolgen voor de vering, wegligging en levensduur van uw as en banden.

De wegligging wordt nadelig beïnvloed doordat de wielstand zal veranderen en de banden gaan slijten. De weegplaat geeft een actueel beeld van het gewicht op het linker-, rechter- en neuswiel weer van de caravan met belading van dat moment.

Deze weging kost € 25,-

bottom of page