top of page

REPARATIE OP LOCATIE

 

Het kan heel vervelend zijn als u net van huis wilt vertrekken of bij het inpakken tot de ontdekking komt, dat er iets stuk is. Of als u net op de plaats van bestemming geïnstalleerd staat en er gaat iets kapot. Reparaties of kleine problemen aan de caravan kan ik in overleg voor u oplossen op locatie.

Een kapotte kraan of combi-rollo, een raam-uitzetter die hapert,  dat is voor mij geen enkel probleem. De werkzaamheden worden snel, goed en met originele onderdelen gerepareerd.

 

Bij grote kosten krijgt u vooraf een passende offerte zodat u niet voor financiële verrassingen komt te staan.

KLEINE DEUKJES

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Schade aan uw caravan is vervelend en komt nooit gelegen. Gelukkig is er de Profile Repair® techniek die uw wandschade perfect én betaalbaar herstelt. Zo kunt u snel weer veilig op weg en is er van uw schade gelukkig niets meer te zien. Kleine deukjes in de gebobbelde caravanbeplating worden makkelijk hersteld. Er wordt een mal gemaakt van eenzelfde structuur aan de andere zijde van de caravanplaat, waarna deze structuur eenvoudig te kopiëren is in de beschadiging. Na enig schuur- en spuitwerk is de beschadiging niet meer met het blote oog waar te nemen. Gladde plaat wordt bij kleine deukjes weer gevlakt en gespoten.

HAGELSCHADE

Hagelschade is een veel voorkomende schade aan de caravan. Of het nu schade aan het dak of één van de wanden betreft, iedere vorm van hagelschade is te repareren. De laatste jaren worden de daken van caravans en campers gelukkig steeds vaker van hagelbestendig materiaal gemaakt. Dat neemt niet weg dat het overgrote deel nog steeds een gewoon, bijzonder kwetsbaar, aluminium dak heeft.

KLAPBAND

Een goede set banden is noodzakelijk om veilig met een caravan te rijden. Van belang zijn de leeftijd, draagvermogen en de juiste bandenspanning. Overbelading of een te hoge leeftijd van de band zijn dikwijls de oorzaak van een klapband. De BOVAG adviseert om na 6 jaar uw banden te vervangen, en natuurlijk is het van belang dat die banden het juiste (een hoog) draagvermogen hebben. Vaak is er schade aan de bodem, wielkuip en spatbord. Maar ook de binnenzijde van de caravan kan flink beschadigd zijn, zoals bijvoorbeeld de toiletruimte, hangkast met kachel of een kapotgeslagen keuken. Ook als u de klapband schade aan uw caravan krijgt kort voor uw vakantie kunnen we waarschijnlijk een noodreparatie uitvoeren zodat uw vakantie niet in gevaar komt.

SCHADE AAN HET CHASSIS

Het chassis van een caravan vormt de basis voor de constructie. Indien er schade aan het chassis of onderdelen daarvan ontstaat is het noodzakelijk om dit te repareren. Chassisdelen dienen vaak compleet vervangen te worden, omdat het niet is toegestaan te lassen, boren of buigen aan de chassisdelen. In mijn werkplaats kan ik dat voor u uitvoeren.

VOCHTSCHADE

Het repareren van een vochtschade neemt vooral veel tijd in beslag. In sommige gevallen kan de vochtinwerking een gevolg zijn van een schade die eerder ontstaan is. In dat geval zal ik in overleg met uw verzekering kijken wat de mogelijkheden zijn voor herstel. Neem contact op als uw caravan een vochtprobleem heeft, zodat ik u een goed advies kan geven over het herstellen van uw caravan.

ASRUBBER REVISIE

Asrubbers dienen tijdig te worden vervangen om beschadiging aan uw caravan te voorkomen, zoals scheuren in de beplating of loshangende kastjes. Oorzaken van het kapot gaan van asrubbers kunnen zijn : Te zware belasting (overbelading). Rijden door een kuil of tegen een obstakel. Dit zal een verlies aan vering- en dempingvermogen als resultaat geven. In de regel kan op zeven jaar goede werking worden gerekend, Op zijn laatst in het tiende jaar dienen de asrubbers te worden vernieuwd.

VERENDE VLOER

Soms kan het gebeuren dat de bodem van een caravan op plekken zacht aanvoelt, gaat ‘veren’ als je er overheen loopt. Meestal op plekken waar veel gelopen worden. De bodem bestaat uit 3 lagen, zogenaamde sandwichconstructie, een boven- en een onderlaag, met daartussen isolatiemateriaal. Deze delen zijn met elkaar verlijmd, maar in sommige gevallen laat die lijm los. Daardoor zal het isolatiemateriaal ingedeukt raken en ontstaan er lege ruimtes. Het kan zelfs voorkomen dat de boven- of onderlaag gaat scheuren en dat de hele vloer vervangen dient te worden.

Gelukkig hoeft het niet zo ver te komen. Een verende caravanvloer is prima te repareren. Injectie van de caravanvloer met epoxyschuim is dan de oplossing. Het probleem is daarmee verholpen en zal niet terugkeren.

WAT TE DOEN BIJ SCHADE?

Er komt veel kijken bij de reparatie van een caravan. Niet alleen het herstellen van de caravan zelf, maar denk ook aan het melden van de schade en de afhandeling met de verzekering. Heeft u schade? Lees hieronder wat ik voor u kan doen.

  1.  U meldt de schade bij ons 06-51320289

  2.  U meldt de schade bij uw verzekeraar

  3.  Ik maak een taxatie van de schade

  4.  Ik zorg voor een vakkundige reparatie van de schade

  5.  U krijgt uw kampeermiddel schadevrij en netjes terug

bottom of page